Cabernet Sauvignon Medium OAK 2021

Suché

Skladem
Kód: 21CS01
180 Kč
cabernet sauvignon oak 2021
Tip Barrique
Doprava zdarma
Doprava ZDARMA
při objednávce nad 3000 Kč
Rychlé dodání
Rychlé dodání
osvědčenými a spolehlivými dopravci
Platební brána
Platební brána
Možno platit kartou
Od hroznu po lahev
Kompletní péče od hroznů po doručení lahví
Rukodělná rodinná tradice

Zboží zasíláme v krabicích po 6 lahvích. Do nákupního košíku je tedy zapotřebí přidat počet lahví, který je násobkem 6.


Alk. 13,6 %  / Zbytkový cukr 4,2 g / Kyselina celková 6,8 g / Cukernatost při skližni 21 st.

Vůně: černý rybíz, ostružiny, angrešt, švestky, tabák, vanilka a sušené koření.

Barva: tmavě červená až sytě purpurová

Chuť: plné tělo, silné taniny, suché s ovocnými tóny černého rybízu, ostružin a švestek

Doplněno nuancemi tabáku, vanilky a sušeného koření, které mu zanechává dubový chips.

Skvěle ladí s hovězím stejkem, jehněčím masem, tvrdými sýry, houbovým rizotem a temnými čokoládovými dezerty.

 

Obsahuje siřičitany.
Vinařská oblast Morava, podoblast Slovácká.
Vyrobeno a plněno v České republice.
Plněno vinohradníkem: Jaroslav Zahrádka, Hovorany 822, Česká republika.

 

 


Výroba

Hrozny

Hrozny jsou jako drobné skvosty přírody, které potřebují lásku a péči, aby se mohly rozvinout do sladkých a šťavnatých plodů. Je třeba o ně pečovat, odplevelit a zkontrolovat, zda jsou v bezpečí před škůdci a chorobami. Je to práce plná trpělivosti a oddanosti, ale když se konečně dozajista přiblíží čas sklizně, pocit naplnění a radosti, který hrozny přinášejí, je nesmírně cenný a nezapomenutelný.

 

 

Zpracování hroznů

Zpracování hroznů je jako magický rituál. Hrozny se nejdříve pečlivě pomelou a vyisují, aby se uvolnila jejich šťáva, a poté se v procesu kvašení začne dít zázrak - cukry se promění v alkohol a aroma hroznů se rozvinou do plného květu. Je to práce plná nadšení a vášně, kdy se každým dnem sleduje jak se z hroznů stává nápoj, který má své vlastní osobité rysy a charakter.

 

 

 

Burčák

Poté, kdy se hroznový mošt nechá kvasit v otevřených nádobách, dochází k přeměně cukrů na alkohol a uvolňují se aromatické látky. Během kvašení se musí pravidelně kontrolovat teplota a obsah cukru v šťávě. Po několika dnech se burčák nalije do lahví nebo sudů a nechá se dozrát. Pokud chceme zamezit dalšímu kvašení, je nutné burčák uchovávat při nízké teplotě. Hotový burčák má typickou sladkou chuť a vůni a může se podávat jako osvěžující nápoj, ideálně v době sklizně. Výroba burčáku je jako oživení starých tradic a radost ze slavnostních chvil.

 

 

Lahvování a skladování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme korkové zátky, které jsou pro naše vína ideální
a zachovají veškeré kvality vína co nejdéle. Láhve skladujeme ve stálé teplotě v klimatizovaném skladu. Po nalepení etiket a vložení do krabice je již víno připraveno dělat radost u vás doma.

 
 
 
Zpět do obchodu