Modrý portugal 2021

Suché

Skladem
Kód: 21MP01
160 Kč
vino modry portugal 2021
Akce
Doprava zdarma
Doprava ZDARMA
při objednávce nad 3000 Kč
Rychlé dodání
Rychlé dodání
osvědčenými a spolehlivými dopravci
Platební brána
Platební brána
Možno platit kartou
Od hroznu po lahev
Kompletní péče od hroznů po doručení lahví
Rukodělná rodinná tradice

Zboží zasíláme v krabicích po 6 lahvích. Do nákupního košíku je tedy zapotřebí přidat počet lahví, který je násobkem 6.


Alkohol: 13.4 % / Zbytkový cukr:  3.8 g / Kyselina celková: 6,6 g / Cukernatost při sklizni: 18 st.

Víno Modrý Portugal je skutečnou lahůdkou pro milovníky plných a intenzivních vín. Jeho pestrobarevná chuťová paleta a příjemné aroma nabízejí nezapomenutelný zážitek při každém doušku.

Barva: Modrý Portugal má typicky sytě rubínovou až purpurovou barvu, která signalizuje jeho bohatství a plnost.

Vůně: Vůně tohoto vína je bohatá a svůdná. Ovocné tóny ostružiny, švestky a třešně, kořeněné prvky jako pepř a skořici, které zvýrazňují komplexitu vína.

Chuť: Víno Modrý Portugal má výrazné a hutné tělo. Kombinace ostružin, třešní a jemných kořeněných tónů je zde vynikající.

Nejlépe se podává při teplotě kolem 16-18 °C.

Vhodná jídla: Víno Modrý Portugal skvěle doplňuje sytější a kořeněné pokrmy. Můžete ho zkoušet s grilovaným masem, hovězím gulášem, vepřovými žebírky nebo s pečeným kachním masem. Díky jeho ovocným tónům a jemným kořeněným nuancím je také skvělým společníkem k pokrmům s omáčkami na bázi rajčat nebo bylinek. Dále se hodí ke zrajícím sýrům, jako je například sýr Parmezán.

 

Obsahuje siřičitany.
Vinařská oblast Morava, podoblast Slovácká.
Vyrobeno a plněno v České republice.
Plněno vinohradníkem: Jaroslav Zahrádka, Hovorany 822, Česká republika.

 


Výroba

Hrozny

Hrozny jsou jako drobné skvosty přírody, které potřebují lásku a péči, aby se mohly rozvinout do sladkých a šťavnatých plodů. Je třeba o ně pečovat, odplevelit a zkontrolovat, zda jsou v bezpečí před škůdci a chorobami. Je to práce plná trpělivosti a oddanosti, ale když se konečně dozajista přiblíží čas sklizně, pocit naplnění a radosti, který hrozny přinášejí, je nesmírně cenný a nezapomenutelný.

 

 

Zpracování hroznů

Zpracování hroznů je jako magický rituál. Hrozny se nejdříve pečlivě pomelou a vyisují, aby se uvolnila jejich šťáva, a poté se v procesu kvašení začne dít zázrak - cukry se promění v alkohol a aroma hroznů se rozvinou do plného květu. Je to práce plná nadšení a vášně, kdy se každým dnem sleduje jak se z hroznů stává nápoj, který má své vlastní osobité rysy a charakter.

 

 

 

Burčák

Poté, kdy se hroznový mošt nechá kvasit v otevřených nádobách, dochází k přeměně cukrů na alkohol a uvolňují se aromatické látky. Během kvašení se musí pravidelně kontrolovat teplota a obsah cukru v šťávě. Po několika dnech se burčák nalije do lahví nebo sudů a nechá se dozrát. Pokud chceme zamezit dalšímu kvašení, je nutné burčák uchovávat při nízké teplotě. Hotový burčák má typickou sladkou chuť a vůni a může se podávat jako osvěžující nápoj, ideálně v době sklizně. Výroba burčáku je jako oživení starých tradic a radost ze slavnostních chvil.

 

 

Lahvování a skladování vína

V březnu víno přefiltrujeme a plníme do lahví. Používáme korkové zátky, které jsou pro naše vína ideální
a zachovají veškeré kvality vína co nejdéle. Láhve skladujeme ve stálé teplotě v klimatizovaném skladu. Po nalepení etiket a vložení do krabice je již víno připraveno dělat radost u vás doma.

 
 
 

 

Zpět do obchodu